Gruba folia aluminiowa Anna Zaradna 20 m
Folii aluminiowej możesz używać do grillowania, pieczenia i odgrzewania potraw. Dzięki temu przygotowane przez Ciebie potrawy będą doskonale smakowały, gdyż zachowają pełnię aromatu i świeżość. Będą także zdecydowanie zdrowsze.
- długość: 20 metrów
- szerokość: 28 cm
- grubość: 10 mikronów
- żaroodporna
- dwustronna
Owinięte w folię aluminiową mięsa, czy ryby duszą się we własnym sosie, zachowując wartości odżywcze i witaminy.
Folia aluminiowa Anna Zaradna nie nagrzewa się i jest żaroodporna, więc nie ma obaw, że przypali się w piekarniku lub na grillu.
Sprawdzi się również podczas przechowywania żywności, zachowując świeżość potraw na dłużej. Tolerancja parametrów produktu +/-5%.
Jak używać?
Po rozwinięciu folii zauważysz, że jej jedna strona jest błyszcząca, a druga matowa. Błyszcząca strona folii odbija ciepło, natomiast matowa je przepuszcza. Podczas przyrządzania potraw owiń produkty błyszczącą stroną do wewnątrz – wtedy ciepło np. z piekarnika szybciej przeniknie do owiniętego w folię aluminiową mięsa i zostanie tam na dłużej.
Matową stroną folii aluminiowej owiń swoje potrawy, jeśli chcesz je przechować. Dzięki temu upieczone mięso będzie dłużej świeże. Pamiętaj, że folia aluminiowa przeznaczona jest do kontaktu z żywnością i możesz jej używać do niemal wszystkich potraw, oprócz tych o charakterze kwaśnym.
Zastosowanie:
- w gospodarstwach domowych,
- w domowych kuchniach,
- w restauracjach, stołówkach,
- w sklepach spożywczych,
- lokalach gastronomicznych,
- podczas grillowania i pikników,
- podczas pieczenia,
- przechowywanie i ochrona żywności.