
Zestaw 2 sosów włoskich z makaronem spaghetti i penne
Włoskie zestawienie dwóch sosów z makaronem spaghetti i penne przenosi esencję kuchni śródziemnomorskiej prosto na Twój stół. W zestawie znajdziesz dwa autentyczne sosy - bogaty w smaku sos do spaghetti oraz klasyczny, aromatyczny sos A'la Norma, które idealnie komponują się z dołączonymi makaronami spaghetti i penne. Przygotuj pyszne danie pełne włoskiego charakteru, dzięki temu zestawowi, który przeniesie Cię na ulice słonecznej Italii.
W zestawie znajdziesz:
- 1 x Makaron penne 400 g
- 1 x Makaron spaghetti 400 g
- 1 x Sos do spaghetti 400 g
- 1 x Sos A'la Norma 400 g

PENNE
Makaron Penne to uwielbiany przez Włochów (i nie tylko!) typ pasty. A to za sprawą swojej sporej średnicy i specjalnemu żłobkowaniu makaronu, który sprawia, że sos dokładnie wypełnia cały makaron – zarówno jego wnętrze, jak i brzegi. Świetnie sprawdzi się również w zapiekankach makaronowych.

SPAGHETTI
Klasyk nad klasykami. Nieodzowny produkt w każdej włoskiej kuchni. Makaron Spaghetti Makłowicz i Synowie został przygotowany z semoliny z pszenicy durum. Te długie i proste nitki idealnie komponują się z sosami pomidorowymi – polecamy spróbować nasze propozycje.
Sposób gotowania makaronów:
- Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wody.
- Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
- Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Metoda Trafila al bronzo, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos. W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron “Makłowicz i Synowie ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.
Składniki: semolina z pszenicy durum. Produkt może zawierać soję i gorczycę.

SOS A’LA NORMA
Sos a’la Norma „Makłowicz i Synowie – sos pomidorowy z dodatkiem bakłażanów, oliwy i czosnku. Południowy charakter zawdzięcza sycylijskiemu pochodzeniu, niech wendetą będzie dokładka! Sos na bazie przetartych pomidorów, warzyw i ziół. Produkt pasteryzowany.

SOS SPAGHETTI
Sos pomidorowy do spaghetti „Makłowicz i Synowie to klasyczny sos pomidorowy z wybijającymi się aromatami bazylii, czosnku i oliwy. Delikatny aczkolwiek konkretny w odbiorze, wzorowo sprawdzi się jako baza do past, lasagne i pizzy. Wyprodukowano w Polsce. Przecier pomidorowy i bazylia pochodzą z UE i spoza UE.
Sposób przygotowania sosów:
- Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
- Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok 5-8 min.
- Dodaj ulubione dodatki.