SOS A’LA PUTTANESCA
Sos a’la Puttanesca „Makłowicz i synowie to sos na bazie pomidorów z kaparami, czosnkiem i oliwkami. Swoją popularność zdobył w latach sześćdziesiątych dwudziestego wieku, aby dziś móc Państwu służyć na talerzach. Sos na bazie przetartych pomidorów z oliwkami i kaparami.
Sos na bazie przetartych pomidorów z oliwkami i kaparami. Produkt pasteryzowany. Wyprodukowano w Polsce.
Sposób przygotowania:
1.Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
2.Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok 5-8 min.
3.Dodaj ulubione dodatki.
Składniki: przecier pomidorowy 50 %, woda, oliwki czarne 7 % (oliwki czarne, woda, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), cukier, cebula, sól, aromaty (zawierają gluten), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), cukier palony, czosnek 3 %, kapary w zalewie 3 % (kapary, woda, ocet spirytusowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), ocet jabłkowy, sok z cytryn, olej rzepakowy, błonnik cytrusowy, bazylia, pieprz czarny grys, aromaty, nać pietruszki suszonej,oliwa z oliwek 0,1 %. Wyprodukowano w Polsce. Przecier pomidorowy, oliwki i kapary pochodzą z UE i spoza UE. Produkt może zawierać: seler, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.