FETTUCCINE
To tradycyjny włoski makaron o kształcie długich i wąskich wstążek. Samo słowo „fettuccine oznacza po prostu „małe wstążki. Makaron Makłowicz i Synowie został przygotowany z semoliny z pszenicy durum, co nadaje mu grubość i wyjątkową sprężystość. Idealnie komponuje się z naszymi sosami włoskimi.
Sposób gotowania:
1.Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, niezapomnij posolić wody.
2. Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3.Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Trafila Al Bronzo. Pasta di Semola di Grano Duro
Metoda Trafila al bronzo, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos. W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron “Makłowicz i Synowie ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.
Składniki: semolina z pszenicy durum. Produkt może zawierać soję i gorczycę.