Zestaw spaghetti Makłowicz i Synowie
2x makaron + 4x sos
SOS SPAGHETTI
Sos pomidorowy do spaghetti „Makłowicz i Synowie” to klasyczny sos pomidorowy z wybijającymi się aromatami bazylii, czosnku i oliwy. Delikatny aczkolwiek konkretny w odbiorze, wzorowo sprawdzi się jako baza do past, lasagne i pizzy.
Wyprodukowano w Polsce. Przecier pomidorowy i bazylia pochodzą z UE i spoza UE.
Sposób przygotowania:
1. Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
2. Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok 5-8 min.
3. Dodaj ulubione dodatki.
Składniki: przecier pomidorowy 59 %, woda, cebula, cukier, bazylia 2,6 %, ocet jabłkowy, czosnek 1,7 %, sól, olej rzepakowy, sok z cytryn, aromaty naturalne, błonnik cytrusowy, ekstrakt papryki, oliwa z oliwek 0,1%.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten ( z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu
MAKARON SPAGHETTI
Klasyk nad klasykami. Nieodzowny produkt w każdej włoskiej kuchni. Makaron Spaghetti Makłowicz i Synowie został przygotowany z semoliny z pszenicy durum. Te długie i proste nitki idealnie komponują się z sosami pomidorowymi – polecamy spróbować nasze propozycje.
Sposób gotowania:
1.Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, niezapomnij posolić wody.
2. Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3.Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Trafila Al Bronzo. Pasta di Semola di Grano Duro
Metoda Trafila al bronzo, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos. W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron “Makłowicz i Synowie” ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.
Składniki: semolina z pszenicy durum. Produkt może zawierać soję i gorczycę.