Zestaw makaronów Makłowicz i Synowie 5x400g
W zestawie:
- 1x Makaron Spaghetti 400g
- 1x Makaron Fettuccine 400g
- 1x Makaron Penne 400g
- 1x Makaron Fusilli 400g
- 1x Makaron Trofie 400g
SPAGHETTI 400g
Klasyk nad klasykami. Nieodzowny produkt w każdej włoskiej kuchni. Makaron Spaghetti Makłowicz i Synowie został przygotowany z semoliny z pszenicy durum. Te długie i proste nitki idealnie komponują się z sosami pomidorowymi – polecamy spróbować nasze propozycje.
FETTUCCINE 400g
To tradycyjny włoski makaron o kształcie długich i wąskich wstążek. Samo słowo „fettuccine” oznacza po prostu „małe wstążki”. Makaron Makłowicz i Synowie został przygotowany z semoliny z pszenicy durum, co nadaje mu grubość i wyjątkową sprężystość. Idealnie komponuje się z naszymi sosami włoskimi.
PENNE 400g
Makaron Penne to uwielbiany przez Włochów (i nie tylko!) typ pasty. A to za sprawą swojej sporej średnicy i specjalnemu żłobkowaniu makaronu, który sprawia, że sos dokładnie wypełnia cały makaron – zarówno jego wnętrze, jak i brzegi. Świetnie sprawdzi się również w zapiekankach makaronowych.
FUSILLI 400g
Makaron Fusilli to jeden z najbardziej charakterystycznych włoskich makaronów. Posiada oryginalny kształt spiralnie połączonych skrzydeł, co pozwala mu doskonale łączyć się z każdym typem sosu, który znajdziesz w naszej ofercie. Makaron Makłowicz i Synowie został przygotowany z semoliny z pszenicy durum, a ugotowany al dente jest prawdziwym kulinarnym uniesieniem.
TROFIE 400g
Trofie to rodzaj pasty o charakterystycznym zwijanym kształcie. Makaron Makłowicz i Synowie został wykonywany z semoliny z pszenicy durum, a następnie formowany w małe, stożkowate, lekko skręcone kluseczki. Polecamy szczególnie z naszymi sosami włoskimi!
Sposób gotowania:
1.Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, niezapomnij posolić wody.
2. Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3.Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Trafila Al Bronzo. Pasta di Semola di Grano Duro
Metoda Trafila al bronzo, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos. W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron “Makłowicz i Synowie” ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.
Składniki:
semolina z pszenicy durum. Produkt może zawierać soję i gorczycę.