Potrawka Al’a Fabada
To wyraziste połączenie ciecierzycy, mięsa wieprzowego i kiełbasy inspirowane kuchnią pochodzącą z północnej Hiszpanii. Podawaj na ciepło z kaszą kuskus bądź bulgurem. Danie z ciecierzycy, mięsa wieprzowego i pikantnej kiełbasy. Produkt sterylizowany. Wyprodukowano w Polsce.
Składniki: ciecierzyca gotowana 27 %, mięso wieprzowe 17 %, pulpa pomidorowa 15 % (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), papryka czerwona 13 %, woda, cebula, kiełbasa wieprzowa wędzona suszona dojrzewająca 4 % [mięso wieprzowe, sól, słonina, papryka (papryka, chili 0,8 %, papryka ostra 0,4 %), przyprawy, cukier, ekstrakt papryki, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu, jelita wieprzowe naturalne], olej rzepakowy, pasta harissa (papryka czerwona chili, sól, przyprawy: czosnek, kolendra, kminek), czosnek, sól, przyprawy, zioła. Rozwarstwianie się produktu jest procesem naturalnym i nie stanowi wady. Ciecierzyca, mięso wieprzowe i kiełbasa pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, sezam.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin.