Chili Con Carne
Chilli con carne to sztandarowe smaki kuchni teksańsko-meksykańskiej. Podawaj na ciepło z ryżem, tortillami pszennymi bądź kukurydzianymi czy tacosami.
Produkt z fasoli i mięsa wołowego. Produkt sterylizowany. Wyprodukowano w Polsce.
Składniki: mięso wołowe 37 %, fasola czerwona gotowana 20 %, pulpa pomidoro- wa 9 % (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), woda, marchew, koncentrat pomidorowy 5 %, papryka czerwona 4,6 %, olej rzepakowy, cebula, sól, przyprawy, ekstrakt papryki, skrobia, skrobia modyfikowana, cukier, cukier palony, oregano, aromat. Rozwarstwienie się produktu jest procesem naturalnym i nie stanowi wady. Mięso wołowe, fasola i pulpa pomidorowa pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, sezam.