Zestaw akcesoriów do przygotowywania pieczonych potraw FOREMKI ALUMINIOWE + RĘKAW + PAPIER Jan Niezbędny
W komplecie znajduje się:
- 1x Rękaw do pieczenia mięsa i warzyw 3 m x 29 cm
- 1x Papier do wypieków 8 m x 38 cm
- 1x Aluminiowe foremki do pieczenia 23 x 10 x 6 cm - 3 szt.
- 1x Aluminiowe foremki do pieczenia 31 x 21 x 5 cm - 3 szt.
Żyj wygodniej!
Jan Niezbędny poleca aluminiowe foremki do pieczenia 3 szt.
Wyjątkowe foremki do pieczenia:
- upieczesz w nich dowolnie duże ciasto, np. sernik, szarlotkę czy makowiec, a także mięsną lub warzywną zapiekankę
- nie wymagają smarowania tłuszczem
- możesz je włożyć do piekarnika wprost z zamrażarki.
Dodatkowo:
- idealne do ciast i zapiekanek
- nie wymagają natłuszczenia
- odpowiednie do zamrażania
Pamiętaj jednak że:
- foremek nie należy używać do przechowywania i pieczenia produktów o charakterze kwaśnym
- foremki nie są przeznaczone do używania w kuchenkach mikrofalowych.
Wymiary:
- wysokość: 23 cm
- szerokość: 10 cm
- głębokość: 6 cm
Jan Niezbędny poleca aluminiowe foremki do pieczenia 3 szt.
Wyjątkowe foremki do pieczenia:
- upieczesz w nich dowolnie duże ciasto, np. sernik, szarlotkę czy makowiec, a także mięsną lub warzywną zapiekankę
- nie wymagają smarowania tłuszczem
- możesz je włożyć do piekarnika wprost z zamrażarki.
Dodatkowo:
- idealne do dużych ciast i zapiekanek
- nie wymagają natłuszczenia
- odpowiednie do zamrażania
Pamiętaj jednak że:
- foremek nie należy używać do przechowywania i pieczenia produktów o charakterze kwaśnym
- foremki nie są przeznaczone do używania w kuchenkach mikrofalowych.
Wymiary:
- wysokość: 31 cm
- szerokość: 21 cm
- głębokość: 5 cm
Jan Niezbędny poleca papier do wypieków, 8 m
Wyjątkowy papier do pieczenia:
- zastępuje natłuszczanie blachy - dzięki specjalnej silikonowej warstwie nie przywiera do ciasta i formy
- wypieki nie kruszą się podczas wyjmowania, a blacha pozostaje czysta
- może być stosowany obustronnie
Dobra rada:
- na papierze Jan Niezbędnego z sukcesem upieczesz nawet tak wymagające ciasto jak sernik, a także różnego rodzaju babki i inne ciasta, które mają w stanie surowym płynną konsystencję
- owiń makowiec papierem, a zobaczysz, jak równo się on wypiecze, a mak będzie przylegał do ciasta
- przykrywając ciasto papierem od góry, uchronisz wierzch wypieku przed przypaleniem
Pamiętaj jednak, że papier nie powinien być stosowany w temperaturze powyżej 220°C.
To nie wszystko:
- papier świetnie nadaje się również do pieczenia ryb. Przyprawione filety lub całe ryby ułóż na wyłożonym papierem ruszcie i włóż do gorącego piekarnika. Chude ryby (dorsz, pstrąg) można skropić olejem, tłuste (łosoś, karp) nie wymagają dodatku tłuszczu. Ryby upieką się z chrupiącą skórką.
Jan Niezbędny poleca rękaw do pieczenia mięsa i warzyw, 3 m x 29 cm
Wyjątkowy rękaw do pieczenia:
- przygotowane w nim potrawy pieką się we własnym sosie bez dodatku tłuszczu, dzięki czemu są niskokaloryczne, a przy tym wyjątkowo soczyste i aromatyczne
- sprawia, że pieczone potrawy nie przypalają się i nie brudzą piekarnika czy kuchenki mikrofalowej
Dobra rada:
- otwórz rękaw przed końcem pieczenia, a pieczeń będzie bardziej chrupiąca
- przed zamknięciem rękawa nalej do niego trochę wody, rosołu lub wina, a potrawa będzie bardziej soczysta
Pamiętaj jednak, że:
- podczas pieczenia rękaw nie powinien dotykać ścianek piekarnika
- rękawa nie należy stosować w temperaturze powyżej 220°C, a także przy włączonym grillu
- rękawem nie powinny bawić się dzieci.