SOS A’LA AMATRICIANA
Sos a’la Amatriciana „Makłowicz i Synowie – czyli włoski klasyk na bazie drobno krojonego podsmażonego bekonu, sera Grana Padano i pomidorów. Nie wchodząc w spór o pochodzenie przepisu, kibicujemy zarówno kucharzom z Rzymu, jak i miasta Amatrice.
Sos na bazie przetartych pomidorów, pieczonego wieprzowego boczku i włoskiego dojrzewającego sera. Produkt sterylizowany. Wyprodukowano w Polsce.
Sposób przygotowania:
1.Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
2.Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok 5-8 min.
3.Dodaj ulubione dodatki.
Składniki: przecier pomidorowy 44 %, woda, pomidory 14 %, boczek wieprzowy pieczony 10 % (boczek wieprzowy, regulator kwasowości: mleczan sodu, sól, cukier, stabilizator: trifosforany, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu), cebula, cukier, ser typu Grana Padano 2,1 % (mleko łącznie z laktozą, sól, podpuszczka, lizozym z jajka), ocet jabłkowy, czosnek, sól, sok z cytryn, olej rzepakowy, błonnik cytrusowy, aromaty, pieprz czarny grys, oliwa z oliwek.
Przecier pomidorowy, pomidory, boczek, ser typu Grana Padano pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z pszenicy, z żyta), gorczycę, nasiona sezamu.