SOS KOREAŃSKI
Sos koreański „Makłowicz i Synowie to sos o mocnych aromatach chili, prażonego sezamu, czosnku oraz brązowego cukru. Idealny dodatek do koreańskich Stri Fry z ryżem czy makaronem ryżowym.
Sos na bazie sosu sojowego z dodatkiem czosnku i oleju sezamowego. Produkt pasteryzowany.
Sposób przygotowania:
1.Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: mięso, warzywa bądź tofu.
2.Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5-8 minut.
3.Podawaj z ryżem lub makaronem.
Składniki: woda, cukier, sos sojowy 12,6 % (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), nierafinowany cukier trzcinowy 9,9 %, pasta ze sfermentowanej soi (woda, sól, soja, mąka pszenna), sól, proszek ze słodkich ziemniaków, barwnik: karmel, skrobia modyfikowana, pasta sezamowa, przyprawy, solone papryczki chili (papryczki chili, sól), regulator kwasowości: kwas octowy, olej z prażonego sezamu 3 %, ocet, smażony czosnek 2,6 % (czosnek, olej rzepakowy), aromaty (zawierają gluten), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), cukier palony, czosnek prażony 0,4 %, ekstrakt drożdżowy, stabilizator: guma ksantanowa.
Sos sojowy, czosnek i olej sezamowy pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, gluten (z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę.