SOS TAJSKI
Sos tajski „Makłowicz i Synowie balansuje pomiędzy wyrazistymi smakami sosu sojowego, pasty z tamaryndowca oraz papryczek chili. Idealny dodatek do tajskich Stir Fry z ryżem czy też makaronem.
Sos na bazie sosu sojowego z dodatkiem sezamu, czosnku i tamaryndowca. Produkt pasteryzowany
Sposób przygotowania:
1. Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: mięso, warzywa bądź tofu.
2. Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5-8 minut.
3. Podawaj z ryżem lub makaronem.
Składniki: woda, cukier, sos sojowy 10 % (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), skrobia modyfikowana, smażony czosnek 3 % (czosnek, olej rzepakowy), sól, aromaty (zawierają gluten), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), cukier palony, prażony sezam 2,9 %, pasta ze sfermentowanej soi (woda, sól, soja, mąka pszenna), proszek ze słodkich ziemniaków, barwnik: karmel, pasta sezamowa, przyprawy, solone papryczki chili (papryczki chili, sól), regulator kwasowości: kwas octowy, ocet, tamaryndowiec 0,85 %, ocet ryżowy, czosnek prażony, stabilizator: guma ksantanowa.
Sos sojowy, sezam, czosnek i tamaryndowiec pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, gluten (z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę.