SOS MEKSYKAŃSKI
Klasyk kuchni teksańsko-meksykańskiej w naszym wykonaniu to czarna fasola, pomidory, papryka i dobrze dobrane przyprawy. Świetnie sprawdzi się z tortillami pszennymi bądź kukurydzianymi, tacosami czy ryżem.
Sos na bazie czarnej fasoli, przetartych pomidorów i warzyw. Produkt pasteryzowany.
Sposób przygotowania:
1. Podgrzej nasz sos na małym ogniu mieszając ok 5-8 min.
2. Dodaj ulubione składniki, np. czerwoną paprykę, pomidory, awokado, śmietanę, jalapeno.
3. Podawaj z taco, tortillami czy ryżem jaśminowym.
Składniki: fasola czarna gotowana 32 %, woda, przecier pomidorowy 25 %, cebula 3,9 %, papryka czerwona 2,7 %, papryka zielona 2,7 %, cukier, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, sól, przyprawy, mieszanka chili con carne 0,6 % (przyprawy, sól, skrobia kukurydziana), czosnek, błonnik cytrusowy.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten ( z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.