
Sos Alla Arrabiata Makłowicz i Synowie 400g
Sos alla Arrabbiata, czyli w dosłownym tłumaczeniu „wściekły sos. Swój pikantny charakter zawdzięcza papryczkom peperoncini oraz czosnkowi. Pozycja obowiązkowa dla zadeklarowanych wielbicieli kuchni południowej Italii i tych wszystkich, którzy lubią wyraźne, bezkompromisowe smaki.
Sos na bazie przetartych pomidorów. Produkt pasteryzowany. Wyprodukowano w Polsce.
Sposób przygotowania:
- Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
- Podgrzej na małym ogniu mieszając ok 5-8 min.
- Dodaj ulubione dodatki.
Składniki: przecier pomidorowy 56 %, woda, cebula, cukier, ocet jabłkowy, czosnek 1,6 %, sól, sok z cytryn, olej rzepakowy, bazylia 0,5 %, błonnik cytrusowy, suszona papryka peperoncino 0,3 %, aromaty, oliwa z oliwek. Przecier pomidorowy, czosnek i papryka peperoncino pochodzą z UE i spoza UE.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 229 kJ / 54 kcal;
- Tłuszcz 1,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g;
- Węglowodany 8,7 g; w tym cukry: 8,7 g;
- Białko 1,7 g;
- Sól 1,4 g.