Zestaw 4 aromatycznych sosów z makaronem spaghetti
Zestaw 4 aromatycznych sosów z makaronem spaghetti to twój bilet do serca kulinarnego świata Włoch. Zestawienie czterech wyjątkowych sosów, przygotowanych zgodnie z tradycyjnymi przepisami, zapewni niepowtarzalne smaki, które idealnie zharmonizują z dołączonym makaronem spaghetti. Pozwól, by ten różnorodny zestaw umożliwił Ci doświadczenie pełnego spektrum włoskiej kuchni bez wychodzenia z domu.
W zestawie znajdziesz:
- 2 x Makaron spaghetti 400 g
- 1 x Sos do spaghetti 400 g
- 1 x Sos A'la Norma 400 g
- 1 x Sos A'la Puttanesca 400 g
- 1 x Sos A'la Amatriciana 400 g
SPAGHETTI
Klasyk nad klasykami. Nieodzowny produkt w każdej włoskiej kuchni. Makaron Spaghetti Makłowicz i Synowie został przygotowany z semoliny z pszenicy durum. Te długie i proste nitki idealnie komponują się z sosami pomidorowymi – polecamy spróbować nasze propozycje.
Sposób gotowania makaronu:
- Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wody.
- Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
- Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Metoda Trafila al bronzo, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos. W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron “Makłowicz i Synowie ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem. Składniki: semolina z pszenicy durum. Produkt może zawierać soję i gorczycę.
SOS A’LA NORMA
Sos a’la Norma „Makłowicz i Synowie – sos pomidorowy z dodatkiem bakłażanów, oliwy i czosnku. Południowy charakter zawdzięcza sycylijskiemu pochodzeniu, niech wendetą będzie dokładka! Sos na bazie przetartych pomidorów, warzyw i ziół. Produkt pasteryzowany.
SOS SPAGHETTI
Sos pomidorowy do spaghetti „Makłowicz i Synowie to klasyczny sos pomidorowy z wybijającymi się aromatami bazylii, czosnku i oliwy. Delikatny aczkolwiek konkretny w odbiorze, wzorowo sprawdzi się jako baza do past, lasagne i pizzy. Wyprodukowano w Polsce. Przecier pomidorowy i bazylia pochodzą z UE i spoza UE.
SOS A’LA AMATRICIANA
Sos a’la Amatriciana „Makłowicz i Synowie – czyli włoski klasyk na bazie drobno krojonego podsmażonego bekonu, sera Grana Padano i pomidorów. Nie wchodząc w spór o pochodzenie przepisu, kibicujemy zarówno kucharzom z Rzymu, jak i miasta Amatrice. Sos na bazie przetartych pomidorów, pieczonego wieprzowego boczku i włoskiego dojrzewającego sera. Produkt sterylizowany. Wyprodukowano w Polsce.
SOS A’LA PUTTANESCA
Sos a’la Puttanesca „Makłowicz i synowie to sos na bazie pomidorów z kaparami, czosnkiem i oliwkami. Swoją popularność zdobył w latach sześćdziesiątych dwudziestego wieku, aby dziś móc Państwu służyć na talerzach. Sos na bazie przetartych pomidorów z oliwkami i kaparami. Sos na bazie przetartych pomidorów z oliwkami i kaparami. Produkt pasteryzowany. Wyprodukowano w Polsce.
Sposób przygotowania sosów:
- Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
- Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok 5-8 min.
- Dodaj ulubione dodatki.