Zestaw sosów i dań azjatyckich Makłowicz i Synowie
W zestawie znajdziesz:
- 1 x Sos koreański 400g
- 1 x Sos chiński 400g
- 1 x Sos tajski 400g
- 1 x Sos słodko-kwaśny 400g
- 1 x Butter Chicken 330g
SOS SŁODKO-KWAŚNY
Sos słodko-kwaśny “Makłowicz i Synowie” to znakomicie zbalansowane połączenie ananasa, pędów bambusa i papryki. Świetnie sprawdzi się z białym mięsem i ryżem.
Sos na bazie przetartych pomidorów i warzyw. Produkt pasteryzowany
Sposób przygotowania:
- Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: mięso, warzywa bądź tofu.
- Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5-8 minut.
- Podawaj z ryżem lub makaronem.
Sos na bazie przetartych pomidorów i warzyw. Produkt pasteryzowany
Składniki: przecier pomidorowy 46 %, woda, cukier, papryka czerwona 6,5 %, cebula 6,5 %, marchew 6 %, ocet, ananas 4 %, pędy bambusa 3,5 %, sól, mąka ryżowa, koncentrat soku z czerwonej papryki, błonnik cytrusowy, aromaty. Przecier pomidorowy, papryka, ananas, pędy bambusa pochodzą z UE i spoza UE. Produkt może zawierać: seler, soję, gluten ( z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.
SOS KOREAŃSKI
Sos koreański „Makłowicz i Synowie” to sos o mocnych aromatach chili, prażonego sezamu, czosnku oraz brązowego cukru. Idealny dodatek do koreańskich Stri Fry z ryżem czy makaronem ryżowym.
Sos na bazie sosu sojowego z dodatkiem czosnku i oleju sezamowego. Produkt pasteryzowany.
Sposób przygotowania:
- Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: mięso, warzywa bądź tofu.
- Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5-8 minut.
- Podawaj z ryżem lub makaronem.
Składniki: woda, cukier, sos sojowy 12,6 % (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), nierafinowany cukier trzcinowy 9,9 %, pasta ze sfermentowanej soi (woda, sól, soja, mąka pszenna), sól, proszek ze słodkich ziemniaków, barwnik: karmel, skrobia modyfikowana, pasta sezamowa, przyprawy, solone papryczki chili (papryczki chili, sól), regulator kwasowości: kwas octowy, olej z prażonego sezamu 3 %, ocet, smażony czosnek 2,6 % (czosnek, olej rzepakowy), aromaty (zawierają gluten), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), cukier palony, czosnek prażony 0,4 %, ekstrakt drożdżowy, stabilizator: guma ksantanowa.
Sos sojowy, czosnek i olej sezamowy pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, gluten (z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę.
SOS TAJSKI
Sos tajski „Makłowicz i Synowie” balansuje pomiędzy wyrazistymi smakami sosu sojowego, pasty z tamaryndowca oraz papryczek chili. Idealny dodatek do tajskich Stir Fry z ryżem czy też makaronem.
Sos na bazie sosu sojowego z dodatkiem sezamu, czosnku i tamaryndowca. Produkt pasteryzowany
Sposób przygotowania:
- Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: mięso, warzywa bądź tofu.
- Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5-8 minut.
- Podawaj z ryżem lub makaronem.
Składniki: woda, cukier, sos sojowy 10 % (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), skrobia modyfikowana, smażony czosnek 3 % (czosnek, olej rzepakowy), sól, aromaty (zawierają gluten), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), cukier palony, prażony sezam 2,9 %, pasta ze sfermentowanej soi (woda, sól, soja, mąka pszenna), proszek ze słodkich ziemniaków, barwnik: karmel, pasta sezamowa, przyprawy, solone papryczki chili (papryczki chili, sól), regulator kwasowości: kwas octowy, ocet, tamaryndowiec 0,85 %, ocet ryżowy, czosnek prażony, stabilizator: guma ksantanowa.
Sos sojowy, sezam, czosnek i tamaryndowiec pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, gluten (z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę.
SOS CHIŃSKI
Sos chiński „Makłowicz i Synowie to sos inspirowany legendarną chińską mieszanką przypraw 5 smaków, w której w skład wchodzi anyż, goździki, cynamon, pieprz syczuański i nasiona kopru włoskiego. Idealny dodatek do chińskich Stri Fry z ryżem czy makaronem ryżowym. Sos na bazie sosu sojowego. Produkt pasteryzowany.
Składniki: woda, cukier, sos sojowy 5,5 % (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), sos sojowy ciemny 4,6 % (woda, sól, barwnik: karmel, cukier, odtłuszczone ziarno soi, pszenica), skrobia modyfikowana, ocet, cukier palony, smażony czosnek (czosnek, olej rzepakowy), sól, aromaty (zawierają gluten, seler naciowy i soję), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), przyprawy, sól jodowana (sól, jodek potasu), grzyby granulowane (maślaki, pieczarki, prawdziwki), olej rzepakowy, czosnek prażony, pieprz syczuański 0,3 %, stabilizator: guma ksantanowa.
Sosy sojowe pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: gluten (z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.
BUTTER CHICKEN
Absolutny klasyk hinduskich smaków. Podawaj na ciepło z ryżem basmati bądź plackami naan. Kurczak w pikantnym sosie pomidorowo-maślanym. Produkt sterylizowany. Wyprodukowano w Polsce.
Składniki: mięso z kurczaka 38 %, pulpa pomidorowa 17 % (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), śmietanka 9 % (z mleka), jogurt typu greckiego 8,7 % (z mleka), masło 7 % (z mleka), woda, marchew, cukier, ekstrakt z kokosa, sok z cytryn, przyprawy, skrobia modyfikowana, koncentrat pomidorowy 1 %, czosnek, sól, mąka pszenna, przyprawa garam masala (kmin rzymski, kolendra, kardamon, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, goździki, cynamon, liść laurowy). Rozwarstwienie się produktu jest procesem naturalnym i nie stanowi wady. Mięso z kurczaka, pulpa pomidorowa, śmietanka, jogurt i masło pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z żyta), jaja, gorczycę, sezam.